To Top
Επόμενο
Προηγούμενο
Τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας
ΑΡΧΙΚΗGOING OUTGOING OUT • Τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας
  14 Ιανουαρίου 2020, 6:30 πμ  
Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!
 
Το Φεγγαράκι, Λεμεσός
Η μικροσκοπική τζαμαρία του με τις πολλές ασπρόμαυρες φωτογραφίες ηθοποιών και στιγμιότυπα από τη Λεμεσό του 1960 στους τοίχους ήταν αυτό που τράβηξε την προσοχή μου ένα βράδυ περνώντας από τη Γλάδστωνος  στη Λεμεσό. Το επισκέφθηκα λοιπόν με παρέα ένα Σάββατο νωρίς το βράδυ. Σερβίρει είδη σχάρας, όπως χοιρινό και κοτόπουλο σουβλάκι, παϊδάκια, σεφταλιές και κρασάτο χοιρινό. Παραγγείλαμε χοιρινά σουβλάκια, τα οποία ψήνει ο κύριος Αντώνης αλλά δυστυχώς δεν ικανοποίησαν μιας και το κρέας ήταν κάπως στεγνό και σκληρό. Οι σιεφταλιές όμως τις οποίες φτιάχνει η κυρία Φαίδρα, η γυναίκα του κυρίου Αντώνη, ήταν αρκετά νόστιμες ενώ η ταχίνι ήταν καλοφτιαγμένη. Στο ατού αυτού του χαριτωμένου μαγαζιού οι χαμηλές τιμές του. Γλάδστωνος  94, Λεμεσός, 25 747488.
 


 
Fish Bar στο Αιγαίον
Το επισκέφθηκα πρόσφατα και το λάτρεψα! Ο στενόμακρος χώρος του είναι υπέροχος, με έναν πάγκο σχεδόν ενωμένο με την ανοικτή κουζίνα, επιπλέον ένα τραπέζι 12 ατόμων στο επόμενο δωμάτιο και τραπέζι ή τραπέζια για ακόμα 12 άτομα στο τελευταίο δωμάτιο. Το φαγητό ήταν εξαιρετικό και απόλαυσα το κάθε πιάτο. Αντιλαμβάνομαι ότι ήταν σε δοκιμαστική φάση ακόμα, αφού το μαγαζί θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του στα μέσα Ιανουαρίου. Το μενού αποτελείται από μια ιδιαίτερη πράσινη σαλάτα με αβγοτάραχο, carpaccio οχταπόδι, εξαιρετικό tuna belly, νόστιμο ριζότο με langoustines, μια ιδιαίτερη ψαρόσουπα (χταπόδι, καλαμάρι, τόνο, monkfish, λαβράκι και φαγκρί) που με ενθουσίασε και λαβράκι με 2 πουρέ, καρότου με πορτοκάλι και αβοκάντου με wasabi.  Στα ατού του μαγαζιού η εξαιρετική μηλόπιτα στο τέλος, με συνοδευτικό τη ζεστή κρέμα από βάση βανίλιας. Θα προσπεράσω το σέρβις, το οποίο ήταν κάπως ανυπόμονο, γρήγορο και αγέλαστο. Δέχονται κρατήσεις για παρέες από 6 άτομα και πάνω. Πρόκειται λοιπόν για μια ψαροταβέρνα, αν μπορώ να την αποκαλέσω έτσι, που διαφοροποιείται όμως από τις άλλες. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Ανυπομονώ να πάω ξανά.  Έκτορος 40, Λευκωσία. 


 
Φάρμα Μπράλου, Αθήνα
Αν είσαι λάτρης του βοδινού στέικ, τότε να πας στο εστιατόριο αυτό, το οποίο εστιάζει στα αγνά προϊόντα της Φάρμας δημιουργώντας πιάτα που αναδεικνύουν τις γεύσεις και τα αρώματα. Ο χώρος είναι πολύ συμπαθητικός, με ένα μεγάλο τραπέζι στη δεξιά πλευρά του μαγαζιού, ιδανικό για μεγάλη παρέα και επίσης μια μπάρα, μπροστά από την ανοικτή κουζίνα. Η παρέα μου κι εγώ ξεκινήσαμε με carpaccio φιλέτο Black Angus με τυρί αρσενικό Νάξου και φύλλα μουστάρδας, το οποίο αν και χοντροκομμένο, ήταν πολύ νόστιμο. Έχει ενδιαφέρουσες επιλογές για ζεστά ορεκτικά, όπως σπιτική χορτόπιτα, αβγό στους 65 βαθμούς κελσίου από τη Φάρμα τους με σπαράγγια και λουκάνικα Μαύρου Χοίρου, γιουβέτσι με κριθαράκι της Φάρμας με μοσχαρίσια μάγουλα και παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια παραγγείλαμε ένα κομμάτι Flan των 250 γρ. και ένα Ribeye των 250 γρ., τα οποία και τα 2 ήταν σωστά ψημένα και απολαυστικά. Για συνοδευτικό πήραμε ψητά λαχανικά και πουρέ πατάτας με τρούφα, το οποίο δεν ικανοποίησε καθώς ήταν ανάλατο, χωρίς ιδιαίτερη γεύση. Μηλιώνη 9, Αθήνα.


 
Pink Flamingo, Αθήνα
Ήθελα εδώ και αρκετό καιρό να το επισκεφθώ και να δοκιμάσω τη γλυκιά εκδοχή του bao. Πάντα όμως κάτι προέκυπτε και δεν βόλευε, μέχρι πρόσφατα. Παράγγειλα λοιπόν το sweet bao με κρέμα βανίλια, κροκάν αμυγδάλου, κανέλα Κεϋλάνης (2 τεμάχια) αξίας 5,50 ευρώ. Απογοητεύτηκα κάπως!  Ίσως οι προσδοκίες μου να ήταν μεγάλες και δεν εντυπωσιάστηκα. Ομολογώ όμως ότι η κρέμα ήταν αρκετά εύγεστη. Σκούφου 2-4, Αθήνα.


Περιοδικό Go, τεύχος 97. 
  Μαρία Πυρίσιη   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...