To Top
Επόμενο
Προηγούμενο
5ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής για Νέους
ΑΡΧΙΚΗDOWN TOWNΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ • 5ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής για Νέους
  02 Δεκεμβρίου 2019, 3:11 μμ  

Το 5ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής για Νέους (Classic Beat Youth Festival 5) διοργανώνει από την 1η μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου ο  Πολιτιστικός Οργανισμός Arts Embrace. 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το 2014 και υπήρξε το πρώτο στο είδος του για τα Κυπριακά δρώμενα που επικεντρώθηκε στον τομέα της κλασσικής μουσικής και απευθύνθηκε σε νέους, από μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι και νεαρούς επαγγελματίες. Κύριος άξονας του είναι η ανάπτυξη ακροατηρίου μέσω της εμπλοκής των παιδιών και των νεαρών καλλιτεχνών στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, καθώς και η ανάπτυξη και διάδοση της κλασσικής μουσικής στα πλατιά στρώματα του λαού τα οποία ίσως δεν είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη αυτή.

Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ είναι ποικιλόμορφες και περιλαμβάνουν ανοικτές πλατφόρμες συναυλιών, εργαστήρια, master classes με εξειδικευμένους καθηγητές και καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας, εκπαιδευτικά προγράμματα και συναυλίες με πρεμιέρες έργων κυπρίων και άλλων συνθετών.

Σε κάθε διοργάνωση, η ομάδα του οργανισμού επιδιώκει να προωθεί μια συγκεκριμένη θεματολογία συνδυάζοντας ακόμη και διάφορους τομείς του πολιτισμού. Το φετινό φεστιβάλ, Classic Beat Youth Festival 5, είναι εορταστικό προς τιμή των 5 χρόνων παρουσίας του στον καλλιτεχνικό χώρο, και είναι αφιερωμένο στη φωνή και στο χορωδιακό τραγούδι. Συγκεκριμένα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τέσσερις παραστάσεις:

1. Μύθοι και Θρύλοι: Έργα για φωνή, πιάνο & κουαρτέτο εγχόρδων
Βασιλιάδες, μάγισσες, ξωτικά και νεράιδες ζωντανεύουν μέσα από τραγούδια και άριες εμπνευσμένα από ελληνικούς μύθους αλλά και από το πλούσιο ρεπερτόριο χωρών όλου του κόσμου. Ξεχωριστές και πανέμορφες ιστορίες, φανταστικά και θρυλικά πλάσματα, ποικιλόμορφοι και τολμηροί συνθέτες μαγεύουν, υπνωτίζουν και ταξιδεύουν το κοινό με τη δύναμη της μουσικής και του λόγου.
Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, 19:00
Μουσική Ακαδημία ΑΡΤΕ, Λευκωσία
Είσοδος: 12ΕΥ & 7ΕΥ (μαθητικό)
Σολίστ: Μαρίζα Αναστασιάδη. Πιάνο: Πλωτίνος Μικρομάτης. Concordia String Quartet: Κωνσταντίνος Δεμιρτζόγλου, Βίκη Χατζηανδρέου, Νικόλας Ευθυμίου, Δώρος Ζήσιμος.
 

2. Εκπαιδευτική ΔράσηBigiBang Project & Marimba Wave Concert
Εάν υπάρχει ένα πράγμα που σχεδόν όλα τα παιδιά είναι ιδιαίτερα καλά, είναι στο να κάνουν τεράστιο θόρυβο ακόμα και με ένα μικρό πλαστικό κουβά. Και αυτό ακριβώς καλούνται να κάνουν σε αυτό το διασκεδαστικό εργαστήριο που στοχεύει στην αξιοποίηση των…θορυβωδών παιδιών, με καθόλου γνώση στη μουσική. Με τη χρήση ενός βιολιού, ενός πιάνου, και μιας πλειάδας Junk Percussion, δηλαδή κρουστών οργάνων που συναντάμε στην καθημερινότητα μας όπως κουβάδες, πλαστικά μπουκάλια, και ξύλινα σκεύη, επιδιώκεται η εκμάθηση νέων χτυπημάτων και ρυθμών, και η ελεύθερη και δημιουργική εξερεύνηση σε ένα ασφαλές περιβάλλον έκφρασης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός διαδραστικού πεδίου συνεργασίας. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν δημιουργήσει και ολοκληρώσει ένα εξ ολοκλήρου δικό τους ρυθμικό διήγημα, το οποίο θα παρουσιάσουν σε συναυλία ανοικτή για το κοινό με το Τρίο Οστινάτο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου. Ηγέτης της δραστηριότητας είναι η Νατάσα Χατζηανδρέου, σολίστ και εκπαιδεύτρια κρουστών.
Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, 16:00 – 18:00
Σχολή Musicopolis, Λευκωσία
Είσοδος ελεύθερη. Εγγραφή απαραίτητη.
Τρίο Οστινάτο: Άντρη Χατζηανδρέου, πιάνο. Βίκη Χατζηανδρέου, βιολί. Νατάσα Χατζηανδρέου, κρουστά.

3. La La World 2 – Μουσικές του κόσμου
Σε συνέχεια του πνεύματος της παράστασης La La World – Μουσικές του κόσμου που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη 17, το La La World 2 παρουσιάζει ένα εντελώς καινούριο ρεπερτόριο από όλο τον κόσμο, με ένα ευρύ φάσμα τραγουδιών είτε a capella, είτε με συνοδεία μουσικής.
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 20:30
Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός
Είσοδος: 12ΕΥ & 7ΕΥ (μαθητικό)
Μαέστρος: Αγγελίνα Νικολαΐδου. Πιάνο: Άντρη Χατζηανδρέου. Κρουστά: Νατάσα Χατζηανδρέου. Concordia String Quartet. Παιδική Χορωδία Επιλογή & Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus Novus Femina Epilogi.

4. HANDEL: ALMIRA: Vocal Gala – a celebration!
Η καταληκτική συναυλία του Φεστιβάλ έχει ένα ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα, αφού πρόκειται για την παγκύπρια πρεμιέρα της όπερας του Handel “Almira”, η οποία θα παρουσιαστεί συνοπτικά και θα μυήσει τον ακροατή στην εποχή και στο πνεύμα του λιμπρέτου. Κατά τις εναλλαγές των καλλιτεχνών στην σκηνή, θα υπάρχουν αφηγηματικές παρεμβάσεις. Στην συναυλία συμμετέχει μια ελίτ ομάδα κύπριων τραγουδιστών, ανδρών και γυναικών, που δραστηριοποιούνται έντονα τόσο στον τομέα της εκτέλεσης όσο και της εκπαίδευσης.
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 19:00
Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία
Είσοδος: 12ΕΥ & 7ΕΥ (μαθητικό)
Σολίστ: Μαργαρίτα Ηλία, Τασούλα Βορκά, Μαρίζα Αναστασιάδη, Μαρία Ανδρέου, Μάριος Ανδρέου, Στέλιος Γεωργίου. Πιάνο: Δροσοσταλίδα Μωραΐτη. Concordia String Quartet.

Μέγας Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Πηγή: philenews

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...