To Top
20:29 Δευτέρα
6 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Αναφορές Παπαδάκη σε «εγκληματική οργάνωση»
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ • Αναφορές Παπαδάκη σε «εγκληματική οργάνωση»
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουαρίου 2020, 2:36 μμ
Εκ νέου εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης.
 
Μιλώντας στην εκπομπή «Ατζέντα» στον ACTIVE, ο κ. Παπαδάκης προέβη και σε μία αποκάλυψη-καταγγελία, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης». Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, υπάρχουν εύλογες υποψίες πως για την κατάθεση κάποιων εκ των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή, λειτούργησε εγκληματική οργάνωση. «Διαφαίνεται παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παραβίαση ιδιωτικότητας. Όπως για παράδειγμα εκεί που γίνεται αναφορά στον μετρητή ηλεκτρισμού», είπε.
 
 
Διαμήνυσε παράλληλα πως «κάποιοι θα έχουν να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης». Αποκάλυψε επίσης πως τις τελευταίες ώρες «κυκλοφορεί ένα βίντεο όπου διαφαίνεται όλη αυτή η ιστορία. Το βίντεο δείχνει προσπάθεια εγκλωβισμού συνεργάτιδάς μου στην περιβόητη σε “ιδιωτική επιχείρηση”».
 
«Όλα είναι συκοφαντίες και κατασκευάσματα του κ. Σιζόπουλου. Δεν τα αποδεικνύει. Να τα δώσει στην Αστυνομία, διαφορετικά θα είναι όλα συκοφαντίες», είπε. Πρόσθεσε επίσης πως σε περίπτωση που δεν τεκμηριωθούν τα όσα του καταλογίζουν, τότε θα προχωρήσει σε προσωπική αγωγή. Σήμερα θα έχει επίσης συνάντηση με το νομικό επιτελείο του, για να δουν τα επόμενά τους βήματα.
 
Σε ερώτηση εάν θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, είπα πως βεβαίως και θα συνεχίσει, καθώς είναι «κομμάτι της».
   
«Κατήλθα στις εκλογές ως ΕΔΕΚίτης υποψήφιος, μη λησμονώντας ότι ο κ. Σιζόπουλος και η παρέα του έκαναν το παν για να μην επανεκλεγώ. Απέτυχαν και αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό. Έτσι στο τέλος της ημέρας προσπαθούν την πολιτική μου εξόντωση. Δεν θα τα καταφέρουν», είπε.
 
Μίλησε παράλληλα και για την επιστολή που έστειλε η ΕΔΕΚ σε ευρωπαϊκά όργανα, σχετικά με την υπόθεση, λέγοντας πως «προφανώς δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες της ευρωβουλής και προβαίνουν σε ενέργειες για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Περιμένουμε και εμείς να δούμε σε ποια όργανα έχουν αποταθεί». Πρόσθεσε επίσης πως αρχές της επόμενης βδομάδες θα έχει συναντήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να έχουν πλήρης ενημέρωση για όλα αυτά τα οποία τεκταίνονται στην Κύπρο.
   
Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαδάκης διαμήνυσε πως δεν παραδέχεται τίποτα από όλα όσα του καταλογίζει το κατηγορητήριο. «Είναι όλα εκτός τόπου και πραγματικότητας. Είναι στοιχεία παράνομα. Τους έλεγα να αποταθούμε στην ΕΕ για να δούμε εάν η συμφωνία είναι νόμιμη και μου έλεγαν όχι. Υπέγραψα με επιφύλαξη και μου απάντησαν με τίποτα δεν θα  αποταθούμε για γνωμάτευση και εάν είναι νόμιμη η συμφωνία. Υπέγραψα μετά από πιέσεις, αλλά υπάρχει γραπτή επιφύλαξη», είπε.

«Η κοινωνία καταλαβαίνει πολύ καλά τι γίνεται. Στο δικαστήριο θα διεκδικήσω τη δικαίωση μου, κάτι που μου αφαίρεσαν οι διαδικασίες του κόμματος, όπως έγιναν. Το πειθαρχικό ήταν στημένο και σε προδιαγεγραμμένη πορεία», τόνισε.
 
Τέλος, σχολιάζοντας τις παραιτήσεις από μέλη της ΕΔΕΚ, είπε πως αυτό είναι λυπηρό, αλλά «οι ΕΔΕΚίτες είναι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι. Δεν είναι οι πρώτες. Και πέρσι είχαμε σωρεία παραιτήσεων».
Αυτούσια η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο κ. Παπαδάκης
 
Ως Ευρωβουλευτής και αξιωματούχος της Ε.Ε. προβαίνω σε δημόσια καταγγελία για εύλογες υπόνοιες σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την παρακολούθηση και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του υποφαινόμενου και των συνεργατών μου, με κίνητρο την πολιτική μου εξόντωση.
 
Υπενθυμίζω:
 
1ον  την δημόσια δήλωση του κ. Σιζόπουλου με την οποία μου επιρρίπτει ρητά αξιόποινη πράξη και συγκεκριμένα «…επιχείρησε συστηματικά να οικειοποιηθεί και χρήματα του ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδοτήσει μία ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση..» ,
 
2ον την απόφαση του στημένου Πειθαρχικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα την αναφορά «..από πλευράς του μάρτυρα κατηγορίας (κ. Σιζόπουλου) κατετέθηκε αριθμός τεκμηρίων με τα οποία πιστοποιείται η εν λόγω συστέγαση» και
 
3ον το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα πιο πάνω δείχνουν εύλογες υποψίες άμεσης εμπλοκής και γνώσης του κ. Σιζόπουλου στην απόσπαση των στοιχείων, τα οποία προφανώς αποσπάστηκαν παράνομα και για παράνομο σκοπό. Άλλωστε, στο βίντεο φαίνονται και αποκαλύπτονται πρόσωπα, τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα με τον κ. Σιζόπουλο.  
 
Επίσης, με δεδομένη την άρνηση του κ. Σιζόπουλου να δώσει όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία τα οποία ο ίδιος άλλωστε κατάθεσε στο Πειθαρχικό και μάλιστα ως ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, για να ερωτηθεί προφανώς, κάτω υπό ποιες συνθήκες τα συνέλεξε και από ποιους και με ποιο τρόπο, προκύπτουν εύλογες υποψίες εναντίον του για τα εξής αδικήματα:
  1. Κατάρτισης πλαστών αποδεικτικών στοιχείων ως προνοεί το άρθρο 116 του Ποινικού Κώδικα.
  2. Δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων ως προνοεί το άρθρο 50 του Ποινικού Κώδικα.
  3. Δυσφήμησης αξιωματούχου και στην συγκεκριμένη περίπτωση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προνοεί το άρθρο 68 του Ποινικού Κώδικα.
  4. Συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων ως προνοεί το άρθρο 63Β του Ποινικού Κώδικα.
  5. Συνομωσίας για διάπραξη Κακουργημάτων και/ή Αδικημάτων ως προνοούν τα άρθρα 371 και 372 του Ποινικού Κώδικα.

Με αυτή μου την ανακοίνωση καλώ δημόσια τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσουν με πάσα σοβαρότητα την υπόθεση, το οποίο αναπόφευκτα επιβάλλει την λήψη ανακριτικής κατάθεσης τόσο από τον κ. Σιζόπουλο, όσο από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ αλλά και από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που  σχετίζονται με την απόσπαση, συλλογή, φύλαξη και χρησιμοποίηση αυτών των στοιχείων.

Δηλώνω ότι θα ενημερώσω επίσημα τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και την OLΑF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης - European Anti-Fraud Office) για τα τεκταινόμενα.
 
Τέλος, δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα ασκήσω όλα τα νόμιμα μέσα που έχω στην διάθεση μου.
 
Νοείται ότι δεν θα ανεχθώ, τον κ. Σιζόπουλο να κρύβεται πίσω από την βουλευτική του ασυλία και πίσω από τα συλλογικά όργανα του κόμματος και της στημένης δίκης του
 
Πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο τελευταίο αξιολόγησε κατ’ ισχυρισμό του δήθεν αμερόληπτα τα στοιχεία που τους έδωσε ο κ. Σιζόπουλος και τα οποία αρνείται να τα δώσει στην Αστυνομία για να τύχουν αντικειμενικής αξιολόγησης.

Πηγή: philenews
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...