To Top
16:52 Τετάρτη
19 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Φιλελευθεροστομίες
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Φιλελευθεροστομίες
  23 Αυγούστου 2017, 9:57 πμ  

Όσο πιο πολλά ρεπορτάζ διάβαζα χτες γύρω από το αλαλούμ με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την εν εξελίξει (κατά Χάρη) φούσκα, μέσα στην οποία κινούνται, τόσο και πιο πολύ χαντακώνουμουν κι έχανα τον λογαριασμό. Όταν, μάλιστα, ανακάλυψα ότι εκτός από τις χουβαρντέξ προτάσεις της Cyta υπάρχουν και κάποια άλλα… παρά-συτα, που είναι έτοιμα να «παγάρουν» ακόμα πιο πολλά, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όλο και πιο πολύ έχανα τον λογαριασμό.
Τελικά, και ενώ εκρατούσα κάποιες σημειώσεις διαβάζοντας τα ρεπορτάζ αυτά, όλο και πιο πολύ εδραιώνετο μέσα μου η βεβαιότης ότι όλη αυτή η ιστορία κινείται στις παραμέτρους τριών γνωστών παροιμιών, που, όμως, δεν μπορούσα να αποφασίσω ποια από αυτές δικαιούται το χρυσό μετάλλιο! Αν και, άμα κάνεις μια πιο βαθιά μελέτη του όλου θέματος, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι και οι τρεις αξίζουν από ένα μετάλλιο!


Ιδού, λοιπόν, οι τρεις παροιμίες όπως τις προέκρινα ότι είναι πιο κοντά στα όσα παρασκηνιακά διαδραματίζονται και διαθρυλούνται γύρω από τα «εκτός πάσης λογικής τηλεοπτικά δικαιώματα», όπως ήταν η γενική… αποτίμησή τους από τα διάφορα ρεπορτάζ και σχόλια:
1. ΄Οσα-όσα, να φα η φτώσια
2. Ξένος κώλος, εκατόν φατσιές
3. Απόν φορτώννει πόσσω σου, τάνα του να φορτώσει
Αν θέλετε, φίλοι μου, να φρεσκάρετε λίγο τα μαθηματικά σας, μπορείτε άνετα να το κάνετε μέσα από την εξής… παράμετρο: Η Cyta προκειμένου να εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του ΑΠΟΕΛ (στην ουσία, δηλαδή, μιλάμε για δώδεκα αγώνες όλους κι όλους) είναι έτοιμη να καταβάλει τρία ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ! Ο ξένος… κώλος που λέγαμε…
΄Οπερ σημαίνει ότι: Για κάθε εντός έδρας αγώνα του, ο ΑΠΟΕΛ, πριν αρχίσει να προπουλεί εισιτήρια, θα έχει στο χέρι το τσέκκι της Cyta ύψους 250 χιλιάδων! 

Θα πρέπει να παραδεχθώ, φίλοι μου, ότι την ιδίαν δυστοκίαν στις παροιμίες αντιμετώπισα και στον συνεχιζόμενο και ολοέναν εντεινόμενο καβγά μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, αφού: Οι παροιμίες που ξεπηδούσαν μπροστά μου, ενώ… απολάμβανα τον καβγά αυτό, ήταν και εδώ πλείονες της μιας. Ιδού:
- Έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο!
- Απόν φελάς, φοέριζε.
Και, βέβαια, την… τριάδα συμπληρώνει εκείνη η πασίγνωστη πλέον ρήση: Έσιει μυαλλύττερον χτηνόν που την καμήλαν!

Όχι, δεν το βρήκα καλής ποιότητος χιούμορ, αντίθετα μάλιστα. Αναφέρομαι σε ένα δήθεν ευφυολόγημα που υπέπεσε χτες στην αντίληψή μου και το οποίο υπεδείκνυε, με χιούμορ τάχα, προς τους αποδήμους μας: Προσπαθείστε, αγαπητοί μου, ακόμα πιο έντονα, να πείσετε τον δικό μας να επιστρέψει, πάση θυσία, στο τραπέζι των συνομιλιών. Διαφορετικά, αγαπητοί μας απόδημοι, το φετινό μπορεί να είναι το τελευταίο σας συνέδριο στην πατρίδα μας, αφού: Όλη η εναπομείνασα πατρίς, συμπεριλαμβανομένων και ημών, θα… αποδημήσουμε ομαδικά!

 

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...