To Top
10:31 Τρίτη
25 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Φιλελευθεροστομίες
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Φιλελευθεροστομίες
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Σεπτεμβρίου 2017, 3:08 μμ

Δεν σας κρύβω ότι μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε πρωί-πρωί χτες, μετά που έρριψα την πρώτη ματιά στους τίτλους των εφημερίδων. Όχι τόσο για το περιεχόμενο των ειδήσεων όσο για το ότι θα… δικαιωθώ πλήρως!

Για να γίνω πιο σαφής, φίλοι αναγνώστες: Την ώρα που επρόκειτο χτες να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, εγώ το 'χα σίγουρο ότι τα σχολεία, θα έκλειναν πριν καν ανοίξουν, κατά παγίαν τακτικήν! Με τους εκπαιδευτικούς να κάνουν αυτό που… ξερουν καλύτερα: Μωρά, πιάστε τις τσάντες σας και σκολάστε! Σκολείον γιόκ σήμερα!


-Τι στην ευχή, μονολογούσα. Είναι δυνατόν τα πράγματα να εξελιχθούν φέτος αλλιώς απ' ό,τι μας έχουν συνηθίσει εδώ και χρονια και να χαλάσει η πιάτσα; Πάει, τέλειωσε, σκεφτόμουν απελπισμένος. Τα πράματα δεν θα είναι ως… συνήθως. Όταν, δηλαδή, ανοίγουμε τα σχολεία και μετά τους βάλλουμε λουκέτο, όπως είμαστε συνηθισμένοι…

Τελικά, καλά το λέει η ρήση: «Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία». Η είδηση για τα όσα αναμένεται να συμβούν στον τομέα της Παιδείας, άφηνε κάποια περιθώρια που επιτρέπουν, μια συνάντηση της ΟΕΛΜΕΚ με τον Καδή, οπότε θα 'χουμε μια από τα ίδια:
Να σκίσουν τα δευτέρια ξανά και να τα κάνουν όλα λιλλίτσια… Μαθητές, μην απελπίζεσθε!

Ενας τουρκοκύπριος αρθρογράφος έλεγε σε χτεσινό του σχόλιο ότι: Καθημερινά, όλο και περισσότεροι Τ/κ έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται για τον τρόπο που ο Ερντογάν και η κλίκα του αντιμετωπίζουν τους Τ/κ. Σφοδρά παράπονα, λέει, άρχισαν να διατυπώνονται δημόσια για το γεγονός ότι καθημερινά, καινούργια πανάκριβα «φιλέτα» κατεχόμενης γης βρίσκονται συνεχώς γραμμένα στα ονόματα μελών της συμμορίας Ερντογάν.

Και, δυστυχώς, αγαπημένα μας «αδέλφια», δεν μπορείτε να διεκδικήσετε τα… κλεμμένα από τους κλέφτες! Εχουν μεταβιβαστεί με «κοτσιάνια» επ' όνοματι των νέων «ιδιοκτητών», ανάμεσα στους οποίους είναι και… επίλεκτα μέλη της «κυβέρνησης».
Το πολύ-πολύ, αν τολμήσετε να τα διεκδικήσετε, θα φτάσει στα χέρια σας, για ένα έκαστο των τεμαχίων αυτών, ένα τσεκ από εκείνα που επεδίκασε το δικαστήριο σε εκείνον τον μεσίτη, εις το οποίο ανεφέρετο ότι η αξία της επιταγής είναι, ας πούμε εβδομήντα χιλιάδες… καβλιές! 

Σύμφωνα με μια δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, «ευχαριστώ τον Θεό επειδή στη ζωή μου, γνώρισα πραγματικές γυναίκες». Με όλο τον προσήκοντα σεβασμό, Άγιε Φραγκίσκε μου, αλλά, για έλα στη θέση όλων ημών των υπό πολυετή ζυγό ευρισκομένων και τα… ξαναλέμε!

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...