To Top
10:28 Τετάρτη
11 Δεκεμβρίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Αυτός θεωρείται ο ισχυρότερος ηγέτης!
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Αυτός θεωρείται ο ισχυρότερος ηγέτης!
  18 Οκτωβρίου 2019, 10:45 πμ  
Αργά το βράδυ της Τετάρτης κι ένα μήνυμα στο κινητό για μια ακόμα αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ για την Τουρκία. Όταν παρακολουθείς όλα όσα αναρτά και δηλώνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορείς παρά να δεις τι άλλο εκστόμισε αυτός ο κύριος. Να σημειώσω ότι το μήνυμα ήταν από αυτά που στέλνουν ιστοσελίδες όταν κάνουν ανάρτηση στο Τουίτερ και δεν ήταν από τον Πρόδρομο ή τον Χριστοδουλίδη… για να καθησυχάσουμε και το ΑΚΕΛ που βρίσκεται συνεχώς σε ένταση και αγωνία από πού παίρνουν οι δημοσιογράφοι τις πληροφορίες τους. 

Να αφήσουμε τα άγχη του ΑΚΕΛ και να κοιτάξουμε τα σοβαρά θέματα. Την επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τη διαβάζω, την ξαναδιαβάζω (κάπου εκεί θυμήθηκα τη γνωστή ατάκα της επιτυχημένης σειράς Φαμίλια «θωρώ την ξαναθωρώ την…») και δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει συνταχθεί τέτοια επιστολή. 

Κι όμως δεν πρόκειται για τρολάρισμα, αλλά μια πραγματική επιστολή ενός πραγματικού Προέδρου. Πρόκειται για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής! Ή τον πλανητάρχη, όπως αρέσκονται οι Αμερικανοί να αυτοδιαφημίζουν τον ηγέτη τους. Αλλά όλοι με την πρώτη ματιά δεν πίστευαν ότι πρόκειται για πραγματική επιστολή, όμως όλοι έχουν διαψευστεί οικτρά…

«Ας δουλέψουμε για μια καλή συμφωνία. Δεν θέλεις να ευθύνεσαι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, και δεν θέλω να ευθύνομαι για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας, και θα το κάνω. Ήδη σου έδωσα ένα μικρό δείγμα με τον Πάστορα Μπράνσον.
»Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να λύσω ορισμένα από τα προβλήματά σου. Μην απογοητεύσεις τον κόσμο. Μπορείς να πετύχεις μια μεγάλη συμφωνία. Ο στρατηγός Μαζλούμ είναι έτοιμος να διαπραγματευθεί μαζί σου, και είναι έτοιμος να προβεί σε συμβιβασμούς που δεν έκανε στο παρελθόν. Εμπιστευτικά σου εσωκλείω αντίγραφο της επιστολής του προς εμένα, που μόλις έλαβα.
»Η ιστορία θα σε κρίνει ευνοϊκά εάν το λύσεις το θέμα με τρόπο δίκαιο και ανθρώπινο. Θα σε αντιμετωπίζει για πάντα σαν τον διάβολο αν δεν συμβούν καλά πράγματα. Μην είσαι σκληρός. Μη γίνεσαι ανόητος.
»Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα».

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Μπράιαν Κλάας, «αυτή η επιστολή του Τραμπ προς τον Ερντογάν είναι σίγουρα μια από τις πλέον παράξενες προεδρικές επικοινωνίες στην αμερικανική ιστορία». Με σημείο αναφοράς την κατάληξη της επιστολής «Μην είσαι σκληρός. Μη γίνεσαι ανόητος. Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα». 

Για να ακολουθήσει κάτω από την ανάρτηση του Κλάας μια σειρά σχόλια, με ένα εξ αυτών να αναφέρει: «Πρόκειται για ένα σπουδαίο γράμμα. Είναι πολύ ωραίο. Ένα τέλειο γράμμα… φαίνεται ότι το έγραψε ένας μαθητής δημοτικού». 

Δεν ξέρω τα δικά σας σχόλια, αλλά προσωπικά δεν βρίσκω ούτε λάθος ούτε πρόκληση το ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την πέταξε στα σκουπίδια. Ακόμα και ψέματα να λέει ο συνεργάτης του, αυτή θα ήταν η πιο λογική πράξη να κάνει κάποιος που θα έπαιρνε μια τέτοια επιστολή. 

Όμως, όλα αυτά δεν είναι για να γελά κανείς. Αντίθετα, πρέπει όλοι να ανησυχούν. Γιατί καταγράφει τη συμπεριφορά ενός πολύ ισχυρού άντρα σ’ αυτό τον πλανήτη. Πρέπει να φοβίζει τους πάντες, γιατί ο συγκεκριμένος κύριος έχει πολύ επικίνδυνα όπλα στη διάθεσή του…

bimbishis@phileleftheros.com
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...