To Top
20:24 Πέμπτη
20 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Ελέγξαμε την ΑΟΖ, συλλάβαμε αλιευτικό
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Ελέγξαμε την ΑΟΖ, συλλάβαμε αλιευτικό
  27 Οκτωβρίου 2019, 10:05 πμ  
Θέλω ν’ αγιάσω και δεν με αφήνουν (που λέει ο λόγος) και εξηγώ αμέσως τι εννοώ: Οι αρχές εντόπισαν, λέει, αλιευτικό σκάφος τρίτης χώρας στην κυπριακή ΑΟΖ και (μετά συγχωρήσεως) το είπε κι ο πισινός μας ότι το οδήγησαν σε λιμάνι της Δημοκρατίας…πλα πλα πλα! Χαλόου…η κυπριακή ΑΟΖ γέμισε τουρκικά γεωτρύπανα και πολεμικά πλοία και οι αρχές είδαν μόνο το ψαροκάικο ή μήπως ισχύει η ρήση «απ' όν ημπόρει να δέρει τον γάρον δέρνει το σάμαν»;
 
Μα είναι δυνατόν να βγαίνουν οι αρμόδιοι και να κάνουν τους καμπόσους, όταν σε λίγο τα τουρκικά πλοία θα συνδέσουν την Κύπρο με την Ελλάδα ακτοπλοϊκώς; Δεν το αποκλείω δε, να πηγαίνουμε στο λιμάνι Λεμεσού και να έρχονται τα τουρκικά πλοία να μας περνούν απέναντι στα ελληνικά νησιά. Όλα αυτά την ώρα που μας λένε πως η άλωση της ΑΟΖ μάς συνιστά νέα εισβολή. Και διαβάστε τι διαρρέουν οι αρμόδιοι: «Σοβαρή υπόθεση λαθραλιείας με αιγυπτιακό αλιευτικό σκάφος εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), σε συνεργασία με τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία στη θαλάσσια περιοχή Ζυγίου»….

Συγκεκριμένα … μετά από εντοπισμό στο ραντάρ άγνωστου στόχου σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από την ακτή νότια του Ζυγιού διεξήχθη συντονισμένη επιχείρηση..., κατά την οποία εντοπίστηκε αλιευτικό σκάφος 3ης χώρας να αλιεύει παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Το σκάφος εντοπίστηκε και οδηγήθηκε με τη συνοδεία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας σε λιμάνι της Δημοκρατίας όπου επιθεωρήθηκε και λήφθηκαν οι σχετικές καταθέσεις.

Η επιχείρηση (!) η οποία στέφθηκε με επιτυχία (!), εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς εκστρατείας ελέγχου που διενεργεί το ΤΑΘΕ, σε συνεργασία με τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, με σκοπό τη διατήρηση των αλιευτικών αποθεμάτων εντός των θαλάσσιων ζωνών της Δημοκρατίας και την προστασία τους από την παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία που παρατηρείται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έλεος! Βεβαίως οι λειτουργοί καλώς έκαναν το καθήκον τους, αλλά με τα τουρκικά πλοία, που όπως πάμε δεν θα μας αφήσουν σταγόνα ή έστω φυσαλίδα φυσικού αερίου, τι γίνεται; Στους στρατηγούς (με στολή ή άνευ) απευθύνομαι. Μα σας παρακαλώ, μόνο εγώ τα βλέπω ανάποδα; Κυνηγάμε τις μαούνες και τις τράτες και την ίδια ώρα είμαστε θεατές στην κατάληψη της κυπριακής ΑΟΖ με τους επικεφαλής των εταιρειών που διεξάγουν τις γεωτρήσεις, όπως ο Κλάουντιο Ντεσκάλτσι (ΕΝΙ), να δηλώνουν, πως «αν κάποιος εμφανίζεται με πολεμικά πλοία, δεν κάνω γεωτρήσεις»; Εκτός και αν εξέλαβε την αιγυπτιακή ψαρόβαρκα για πολεμικό πλοίο. Και τι να κάνουμε; Δεν ξέρω. Αυτό πού βλέπω είναι ότι στην ξηρά κτίζουμε παλάτια στην άμμο πουλώντας την Κυπριακή Δημοκρατία με δόσεις (διαβατήρια, πύργοι, επαύλεις) για να κερδίσουν δέκα άνθρωποι, ενώ στη θάλασσα «βγάζουμε μια τρύπα (ή περισσότερες) στο νερό και είμαστε απελπιστικά μόνοι. Και αν κάποιοι είχαν ψευδαισθήσεις, ύστερα με αυτό που συνέβη στη Συρία προφανώς ισχύει το «τι χρείαν έχομεν μαρτύρων»;
 
ΒΑΣ ΒΑΣ
     
Αναστασιάδης: Εκανόνισα τα με τα διαβατήρια. Έβαλα τον Πρόδρομον να πει πως εν να κάμουμεν έρευναν. Αης το τζι ο πελάς, ερώτησεν το ΑΚΕΛ είντα που γίνεται με έναν Ρώσον μεγιστάναν, άτε να μεν λαλούμεν ονόματα, τζιαι απαντήσαν του, «γιατί εν εκτύπησες την διπλανήν πόρταν του γραφείου σου, να σου απαντήσει ο Πρόεδρος που ήταν πελάτης του δικηγορικού του γραφείου»; Ρε Πρόδρομε, άμπα τζιαι φκάλλεις τα πωθημένα σου;
   
Ζήτω τα drones και τα βλήματά μας
 
Αν οι Τούρκοι νόμισαν πως γλύτωσαν από μας, να το βγάλουν απ το μυαλό τους. Διότι, ούτε η πιθανή συμπαραγωγή πυραύλων S400 τους σώζει, ούτε αν μετατραπούν σε πυρηνική δύναμη θα γλυτώσουν τουλάχιστον από την οργή του Χρίστου Ρότσα. Και γράφω αυτά μετά λόγου γνώσεως, έχοντας υπόψιν τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη σχετικά με την «ανάπτυξη αμυντικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας με αξιοποίηση κονδυλίων στo πλαίσιo της PESCO». Μάλιστα, αναπτύσσοντας τις σχετικές θεωρίες έφερε ως παράδειγμα την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Κύπρο και τη συμβολή στην τεχνολογία οπλικών συστημάτων. Πάντως, θα ήθελα και προσωπικά να εκφράσω την ταπεινή γνώμη, πως με τόσα βλήματα (άνευ οπισθοδρομήσεως) που διαθέτουμε θα μπορούσαμε να προμηθεύσουμε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ πλην της Τουρκίας. Και θα πετάμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάθε Δευτέρα της Καθαράς, όπως πετάμε τους χαρταετούς, κοινώς πετάσια.

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του υπουργού Αμύνης, ότι μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας θα διατεθούν €13 δις.  Αν υποθέσουμε (υποθέσεις κάνουμε) ότι θα μεγαλουργήσει, για άλλη μια φορά, το κυπριακό δαιμόνιο (και σαφώς δεν αναφέρομαι στον υπουργό Άμυνας) μπορεί να εισρεύσει στην Κύπρο €1 δις. Και ας μου επιτραπεί να εισηγηθώ ότι θα μπορούσαμε (δηλαδή αυτοί που μπορούν) να ζητούν από επενδυτές που θέλουν να αποκτήσουν την κυπριακή υπηκοότητα, εκτός από κινητά και ακίνητα να αγοράζουν και από ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο ή έστω μερικά βλήματα για να γίνει η δουλειά τους. Στο κάτω-κάτω της γραφής, δούλεψαν και έκαναν τα χρήματα που θα τους ξεπλύνουμε; Ελπίζω δε, να βρεθούν κάποιοι συμπατριώτες μας να θυσιαστούν αποδεχόμενοι τις μίζες «για την Κύπρο ρε γαμώτο».
 
Το άλλο μέγα θέμα που με απασχολεί είναι το κατά πόσον θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία της Κύπρου (ύστερα πό το σφυροκόπημα που δέχεται η κυβέρνηση) και το ερώτημά μου γεννήθηκε παρακολουθώντας την εκπροσώπηση της χώρας μας (;) στην τελετή ενθρόνισης του νέου αυτοκράτορα της Ιαπωνίας από την πρώτη Κυρία κ. Άντρη Αναστασιάδου.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη (μιλώ ως ιθαγενής πολίτης) δεν θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την Κύπρο άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας της δυναστείας Νίκαρου του Α’ τόσο επάξια όσο η κ. Άντρη. Διότι η κ. Άντρη, όπως και να το κάνουμε, εκπέμπει αυτή την αύρα ανωτερότητας. Έχει βασιλικό παράστημα σε σημείο που ο νέος αυτοκράτορας έβγαλε τα μάτια του. (Ο προηγούμενος αυτοκράτορας δεν βλέπει καν). Άσε που η κ. Άντρη φτιάχνει το καλύτερο παστίτσιο και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Τάσος Τρύφωνος.

Ζήτω η νέα Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ζήτω η πρώτη Κυρία αλλά και η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Κύπρου. Ζήτω τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα μας. Ζήτω τα βλήματά μας. Ζήτω που καήκαμε!
 
ΒΑΣ ΒΑΣ
 

 
Αβέρωφ: Είδετε με πας το μηχάνημαν που ετρυούσα τες ελιές; Κρίμαν που εν είσιεν ήχον να με ακούσετε που ετραούδουν (όι αγγάνιζα όπως θα γράψει ο παράφωνος ΒΑΣ ΒΑΣ) το παραδοσιακόν τραούδιν «τρεις ελιές τζιαι μιαν τομάταν, αγαπώ μιαν μαυρομμάταν». Αλλά εν να σπάστε που την αζούλαν σας πως είμαι κοντά στον μεροκαμαθκιάρην, τον καλουψιήν, την κυρία Νίτσαν που το Τζιίτι τζιαι την Μαρικκούν που τα Λεύκαρα. Για να κάμω την δουλειάν μου, είμαι άξιος να καβαλλιτζτέψω τζια γάδαρον ακόμα, αν τζιαι θέλω κανέναν να μου τον κραεί, άμπα τζιαι σπάσει ο θκιάολος το πόδιν του τζιαι βρεθώ εγώ πουκάτω.
 
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...