To Top
15:19 Τετάρτη
19 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Έπιασα το πόδιν του φκιακά, όβερ!
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Έπιασα το πόδιν του φκιακά, όβερ!
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2019, 11:31 πμ
Για ευνόητους λόγους σήμερα γράφω συνθηματικά για να μπερδέψω τις συχνότητές τους, αν και μετά λόγου γνώσεως, σας το λέω υπευθύνως ότι από παρεξήγηση άρχισε η παρακολούθηση του ΑΚΕΛ. Συγκεκριμένα, όλα άρχισαν όταν ο Νεοκλής Συλικιώτης, γνωστός για τον πανηγυρικό τρόπο με τον οποίον επικοινωνεί, μου τηλεφώνησε αναφέροντας κατά λέξη: «Έπιασα το πόδιν του φκιακά». Ο Ισραηλινός που ήταν επιφορτισμένος με τις παρακολουθήσεις δεν ήξερε ότι ο Νεοκλής θα πήγαινε κυνήγι για λαγό (εξ ου και η αναφορά σε φκιακά) και έστειλε επείγον μήνυμα στην Πινδάρου ότι το ΑΚΕΛ υποσκάπτει την κυβέρνηση. Ο επί καθήκοντι συναγωνιστής (;) στην Πινδάρου επειδή δεν τυγχάνει κυνηγός, δεν πρόσεξε πως ήταν Τετάρτη, δηλαδή ημέρα κυνηγίου και διαβίβασε αυτολεξεί την πληροφορία στο Προεδρικό. Ο φρουρός που έλαβε την πληροφορία έτυχε να πίνει ένα ουισκάκι για να σκοτώσει την ώρα του (στο Προεδρικό μόνο οι κολόνες δεν πίνουν) και δόθηκε το σύνθημα στενής παρακολούθησης του ΑΚΕΛ, των Λαϊκών Οργανώσεων ανά το παγκύπριο, του προέδρου της Ομόνοιας, της Δυναμό Περβολιών, της ζιβανίας ΛΟΕΛ και της Μαρικκούς που τα Λεύκαρα. 

Προσωπικά δεν πιστεύω πλήρως αυτά που διαδίδονται, ότι δηλαδή το ΑΚΕΛ παρακολουθήθηκε από σπόντα και ότι στην πραγματικότητα παρακολουθούσε ο ΔΗΣΥ το Προεδρικό και το Προεδρικό τον ΔΗΣΥ. Ούτε και πιστεύω ότι παρακολουθούνταν τηλέφωνα, αλλά μιας και έγινε αναφορά σε περίπου ένα εκατομμύριο αριθμούς τηλεφώνων στον σέρβερ του βαν και επειδή ο Νεοκλής επιμένει ότι κατά τη συνομιλία μας κατηγόρησα την κυβέρνηση, κάτι το οποίο, μάρτυς μου ο Θεός (και οι συσκευές του van), δεν έπραξα, θερμοπαρακαλώ τον υπεύθυνο να μου στείλει απομαγνητοφωνημένη την μεταξύ μας συνδιάλεξη και θα μείνει μεταξύ μας. Όχι, να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς λέχτηκε, μη χαθούμε στη μετάφραση. Διότι δυστυχώς, στις μεταφράσεις ή έστω στην αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων γίνονται μεγάλα λάθη και παρεξηγήσεις. Δεν βοηθά ούτε η κυπριακή διάλεκτος ούτε και η ελληνική γλώσσα, διότι σας ερωτώ: Τι μετάφραση θα κάνει ο σέρβερ του βαν της φράσης, «ο επί θυγατρί γαμβρός μας»; Ή «είμαστεν πας το σιακατούριν την ώραν που επέταεν ο βρουντζαλλάς» (μεθερμηνευόμενον βρικόμασταν στην κατηφόρα όταν απογειώθηκε το ελικόπτερο). Αυτά βεβαίως ο Αβέρωφ τα ξέρει, διότι εκεί στα χωριά μας μιλάμε απταίστως την ακαταλαβίστικη γλώσσα.
 

Πάντως, η στήλη πληροφορείται πως υπήρξαν και άλλα παρατράγουδα με τις αποκωδικοποιήσεις και ως παράδειγμα επικαλούμαι την ακόλουθη στιχομυθία μεταξύ Κινέζου Κύπριου με τύπισσα: «Απόψε θα τον έχεις» και αυτή απάντησε: «Μόνο λόγια είσαι». Ο ωτακουστής, ο οποίος δεν ήξερε ότι αναφέρονταν στον σκληρό δίσκο, την κατήγγειλε στον σύζυγο για «εξωσχολικές δραστηριότητες» και έγινε της…κυβέρνησης το κάγκελο!
 
ΒΑΣ ΒΑΣ
 
 
Αβέρωφ: Εφκάλαν μας την αβανιάν ότι επαρακολουθούσαμεν το ΑΚΕΛ, παντές τζιαι έπιασεν με η έννοια είντα που κάμνουν οι συντρόφοι. Λαλείτε να μας μείνει η τάτσα; Αλλά, αν, εν μεταξύ μας οι συναγερμικοί που επαρακολουθούσαμεν ο ένας τον άλλον, θεωρείται ποινικόν αδίκημαν; Ευτυχώς την άλλην φοράν που είπα ότι άφηκα το αυτοκίνητον στα φώτα του Γαβρηλίδη, τζιαι επήα περπατητός στο κόμμαν, εν είδεν κανένας ότι εν που το βαν που εκατέβηκα, όξα ήταν να μας φκάλουν πας τον μιναρέν. Άις το τζιο ο πελάς ενόμιζα πως εν ήταν να διορίσει ποινικόν ανακριτήν ο Γενικός Εισαγγελέας, τζιαι έπαιζεν τ’ αππάριν μου. Τωρά, είντα χαπάρκα;
Το καλόν είναι ότι οι Ισραηλινοί έννεν σαν εμάς, που άμαν κάμουμεν κάτι εννά το πει τζι ο πισινός μας. Εγώ πάντως, εξ ηξέρω τίποτε.
             
Ο Αβέρωφ φυλάει Θερμοπύλες

Κατ’ αρχάς επιτρέψτε μου να συγχαρώ τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την τιμητική θέση που κατέλαβε στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναδεικνυόμενος δωδέκατος ανάμεσα σε ένδεκα υποψηφίους. Τι να πω; Μπορεί να τον άφησαν στον πάγκο για να ξεκινήσει με γκολ από τα αποδυτήρια όταν θα τον κάνουν αλλαγή.

Είδατε όμως κι εσείς την ανακοίνωση που έκανε λόγο για «τιμητικό αποτέλεσμα». Υπενθυμίζω τη δήλωση: «Δόθηκε μια δύσκολη μάχη για την Αντιπροεδρία και παρά το τιμητικό αποτέλεσμα δεν έγινε κατορθωτό». «Τιμή σ' εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες», όπως θα έλεγε και ο Καβάφης. Πάντως, η αναφορά σε τιμητικό αποτέλεσμα, μου θυμίζει το ανέκδοτο με τους τότε προέδρους των ΗΠΑ (Ρόναλτ Ρήγκαν) και της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, όταν διαγωνίστηκαν σε αγώνα δρόμου, ο οποίος ανέδειξε νικητή τον Ρήγκαν. Τότε, το CNN μετέδωσε, πως «ο ηγέτης του ελευθέρου κόσμου κατετάγη πρώτος με τελευταίο τον ηγέτη του κομμουνισμού». Το δε ΤΑΣΣ μετέδωσε, ότι «ο σύντροφος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ κατετάγη δεύτερος με τον ηγέτη του καπιταλισμού να τερματίζει προτελευταίος». Κάπως έτσι κι εμείς.

Και τώρα για να μη θεωρηθεί ότι αποφεύγω να γράψω για τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τις παρακολουθήσεις, καταγράφω όλη την αλήθεια και ας παρεξηγηθώ. Έχουν δίκιο να λένε πως το βαν είχε μετεωρολογικά όργανα και σας διαβεβαιώ, πως μέσω του ο Αβέρωφ παρακολουθούσε τις καιρικές συνθήκες προκειμένου να επιλέξει την κατάλληλη στιγμή να κόψει το κολοκάσι, να τρυγίσει τις ελιές, να μαζέψει το μέλι απ’ τις κηρήθρες διότι με τόσους κηφήνες γύρω του, πού να βρει λογαριασμό; Θα μου πεις, «ΒΑΣ ΒΑΣ μη γίνεσαι φαιδρός, θα έδινε 9 εκατ. για το λάδι, τις ελιές και το κολοκάσι»; Και απαντώ: Εδώ πληρώσαμε 300 εκατ. για τους S300 που δεν τους είδαμε καν μπροστά μας. Τουλάχιστον τα υπόλοιπα τρώγονται. Βεβαίως, θα μου πεις, «οι S300 έφεραν τον ΔΗΣΥ στην εξουσία που άνοιξε το δρόμο να μας κυβερνήσει ύστερα από χρόνια ο Νίκος Αναστασιάδης». Όχι, να βλέπουμε και τα θετικά.

Αλλά ακούσατε τον Αβέρωφ που προειδοποίησε πως «θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης». Δεν ξέρω πώς το βλέπετε εσείς, αλλά ειλικρινά λυπάμαι αυτόν επί της κεφαλής του οποίου θα καταπέσει ο πέλεκυς, αφού δεν αποκλείω να χαλάσει τη χωρίστρα των μαλλιών του σε σημείο που να χρειαστεί κομμωτήριο για να του τη φτιάξει.

Ο, κατά κάποιον τρόπο, κατάσκοπος του αιώνα, παρά να αντιμετωπίσει την Αβερώφειο σπάθη (είναι η αντίστοιχη της Δαμοκλείου σπάθης) θα προτιμούσε να συλληφθεί από τους τζιχαντιστές (ξορισμένοι να 'ναι) και να του κόψουν την κεφαλή σε δημόσια θέα παρά να υποστεί τις συνέπειες της κυπριακής δικαιοσύνης, η οποία μόνο σε υποπίπτοντες σε σεξουαλικά αδικήματα εμφανίζεται επιεικής μέχρι παρεξηγήσεως (που λέει ο λόγος). 

Πάντως, αγαπητοί φίλοι, δεν ξέρω αν μας καταγράφουν, αλλά μεταξύ μας κι εγώ τους γράφω και επειδή επί της κεφαλής μου δεν έμειναν πολλές τρίχες, τους γράφω στα φρύδια μου.
ΒΑΣ ΒΑΣ
   
Αναστασιάδης:Τι θα κάμω τωρά που μου εσκαρτέψαν τζιαι τη Ζέταν Αιμιλιανίδου τζιαι ζητούν της να παραιτηθεί; Κοίτα να δεις που στο τέλος ο πιο εύθικτος εν να αποδειχτεί ο Ιωνάς. Ο Χαμπιαούρης εν κότσιηνον παννίν για ούλλους, ο θρονικός επίτροπος τα δικά του, ο άλλος έτσι, ο άλλος γιουβέτσι. Έμεινεν μας η Βασιλική που εν το πιο καθαρόν πρόσωπον της κυβέρνησης. Έτσι έρκεται μου να μεν ξαναδιεκδικήσω την προεδρίαν, να δούμεν αν τους αρέσει!
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...