To Top
12:59 Τετάρτη
19 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Ο τόπος πάει κατά… Αρχιεπισκόπου
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Ο τόπος πάει κατά… Αρχιεπισκόπου
  15 Δεκεμβρίου 2019, 10:10 πμ  
Πάμε κατά… Αρχιεπισκόπου σε αυτόν τον τόπο και παρακαλώ να λείπουν οι συνειρμοί και οι παραλληλισμοί. Και το λέω αυτό διότι υπάρχουν κακόπιστοι οι οποίοι είναι άξιοι να ισχυριστούν πως γράφοντας «κατά… Αρχιεπισκόπου» παρέπεμπα στο «κατά διαόλου». Εν πάση περιπτώσει, κατακρημνίζονται οι θεσμοί, χάνονται οι αρχές  και οι αξίες. Και δεν εννοώ οι αξίες των ακινήτων, οι οποίες «γαμβρού θέλοντος» εξετοξεύθησαν.

Αμήν λέγω υμίν, δεν εμπιστεύομαι κανέναν σε αυτόν τον τόπο εκτός από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και την Κυβέρνηση.
Είπε ο Πρόεδρος δεν θα μας κουρέψει και μας κούρεψε (όσους είχαν μαλλί δηλαδή). Τι να πω για την αστάθεια του; Ούτε βαρομετρικό χαμηλό να ήταν. Από την άλλη, προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία ότι θα ενσκήψουν καταιγίδες και βροχές και την άλλη μέρα είναι χαρά Αβέρωφ (Θεού) και ακούς στο ραδιόφωνο δηλώσεις και λένε ότι δεν έβρεξε μεν στην ξηρά αλλά έβρεξε στη θάλασσα. Το δελτίο προς ναυτιλλομένους μας έστειλαν; Και μπαίνουν κάτι πικρόχολοι στις ιστοσελίδες και γράφουν πως στην Αργεντινή έβρεξε εκείνη την ημέρα και από τη στιγμή που δεν διευκρινίστηκε η ακριβής τοποθεσία, «έπεσε» μέσα η Μετεωρολογική. Είναι λαός αυτός για να σωθεί; Λαός για να σωθεί είναι ο ισραηλινός. Και προσωπικά τους θαυμάζω για το γεγονός ότι κατάφεραν να έρχονται στην Κύπρο και να κάνουν ασκήσεις στο έδαφος μας, να κλειδώνουν τους στόχους μας, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή ίσως μετατραπούν σε στόχο και των εχθρών μας. Που αλωνίζουν και αλώνουν την Κύπρο απ’ άκρου εις άκρον κι εμείς χαριεντιζόμαστε ότι υπογράψαμε μαζί τους διμερείς και τριμερείς συμφωνίες. Και για να μας ευχαριστήσουν έστειλαν το μετεωρολογικό βαν που κάνει, όπως λένε, δοκιμαστικά. Καλά, θέατρο θα παίξουμε και κάνουν πρόβες; Και τα δοκιμαστικά γιατί τα κάνουν παρακαλώ; Όταν δοκιμάζεις κάτι, σημαίνει ότι το δοκιμάζεις για να το χρησιμοποιήσεις. Και αν δεν θα το χρησιμοποιήσεις στην Κύπρο αλλά αλλού, γιατί δεν κάνεις τα δοκιμαστικά εκεί που θα το χρησιμοποιήσεις; Και οι ομάδες ποδοσφαίρου όταν θα αγωνιστούν στο εξωτερικό (κάποτε το έκανε και η Ομόνοια) πάνε εκεί και κάνουν προπόνηση στο γήπεδο που θα παίξουν. Δεν μας ξεγελάνε. Εδώ λειτουργούσαν τις συσκευές τους. Ήθελαν να ακούσουν το παρασκήνιο πως ένας υποψήφιος (όπως ο Γιώργος Παπαδόπουλος της Αλληλεγγύης) ορκίζεται 33 φορές βουλευτής και δεν έχει πάρει έναν μισθό ακόμη.

Όμως, νομίζω πως τα πράγματα είναι πιο απλά. Αλλού υπάρχουν κράτη και όχι μπανανίες όπως η Κύπρος και αν πήγαιναν εκεί να κάνουν μετεωρολογικές… μετρήσεις  θα έτρωγαν πόρτα. Άσε που έβαλαν στο μάτι και το οικόπεδο «Αφροδίτη». 
Αλλά τα ξεχάσαμε όλα αυτά και ασχοληθήκαμε με τους προϋπολογισμούς. Δηλαδή, οι βουλευτές ασχολήθηκαν. Με βάση τις μετρήσεις, ούτε οι γυναίκες τους κάθισαν να τους ακούσουν. Συζητούσαν επί ώρες και ύστερα, λέει, σταύρωσαν κονδύλια. Η αλήθεια είναι πως μόνο στον Γολγοθά τον καιρό του Χριστού κατεγράφησαν περισσότερα σταυρώματα. Είναι όμως κι αυτά μέρος του παιγνιδιού, για να μην νομίζουμε οι ιθαγενείς ότι τα βρίσκουν σε όλα. Στους προϋπολογισμούς υπάρχει πλέον κάτι το ιερό, η Αγία Τριάδα (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη). Το ίδιο νόμισμα με τρεις όψεις.
Να δεις που θα μας ζητήσουν και τα ρέστα στο τέλος.
ΒΑΣ ΒΑΣ
 
Άντρος: Έθεσα τον εαυτόν μου στην διάθεσην του κόμματος για να επανεκλεγώ. Ελπίζω διά βοής τζιαι διά βίου. Άλλοι εκάμαν γραμματείς δεκαετίες. Δηλαδή, θέλετε να πείτε πως εγίνηκα κατεστημένον με θητείαν δέκα χρόνια; Έφκαλα το κόμμαν ασπροπρόσωπον. Μιλώ του τοίχου τζιαι κοτσιινίζει. Εξάλλου, βοηθώ τζιαι την κοινωνίαν υπο την έννοια ότι άμαν μιλώ τζοιμούνται ακόμα τζιαι τα μωρά. Εξάλλου λλιανίσκουν τζιαι τα υπνωτικά τζιαι ενισχύεται το ΓεΣΥ. Τζιαι να λείπουν οι κατζιές! Όποιου εν του αρέσκει, ας τζοιμάται χώρκα μου!
   
Αυτή είναι τέχνη, ξυπνάτε!
(Πιο) σοβαρά τώρα. Νόμιζα πως ήμασταν οι χειρότεροι αλλά διαπίστωσα πως δεν είμαστε οι έσχατοι, ή οι τελευταίοι των τελευταίων. Το συνειδητοποίησα διαβάζοντας για ένα έργο τέχνης, λέει, του Ιταλού καλλιτέχνη, Μαουρίτσιο Κατελάν, με τίτλο «Κωμικός». Και σας θερμοπαρακαλώ, τι έργο τέχνης ήταν, αν αγαπάτε; Ήταν μια μπανάνα (στον μπακάλη μας πωλούνται από ένα μέχρι ενάμιση ευρώ το κιλό) η οποία μπανάνα ήταν κολλημένη με κολλητική ταινία σε τοίχο της γκαλερί Perrotin στο Art Basel στο Μαϊάμι. Η μπανάνα πωλήθηκε, λέει σε Γάλλο συλλέκτη (έφτασαν τα ύστερα του κόσμου) έναντι 108.000 ευρώ. Δηλαδή, από τον μπακάλη μας θα μπορούσαν να αγοράσουν περίπου 100.000 κιλά. Αλλά το θέμα δεν ήταν εκεί, αλλά στο ότι ένας άλλος καλλιτέχνης (όχι ο καλλιτέχνης της μπανάνας) άρπαξε την μπανάνα, όπως περίπου άρπαξε ο Πάρις την ωραία Ελένη και την έφαγε και προκάλεσε λέει, «σοκ» στο παρευρισκόμενο πλήθος! Δηλαδή, εκτός από αυτόν που την κόλλησε στον τοίχο και αυτόν που την έφαγε (δεν ξέρω αν παρευρισκόταν και ο ιδιοκτήτης της καλλιτεχνικής μπανανοφυτείας ή αυτός που την έκοψε) υπήρχαν και άλλοι επίσης… καλλιτέχνες. Μα καταλάβατε; Εδώ ο κόσμος καίγεται και… Και ερωτώ: Πώς κάνουν έτσι για μια μπανάνα; Ελάτε στην Κύπρο (στις ελεύθερες περιοχές για να μην τρώτε ψευδομπανάνες) και θα δείτε.

Ελάτε ακόμη να φάτε αγγουράκια της Χλώρακας (τώρα που θα ενταχθεί και σε δήμο) να δείτε πως τρελαίνονται οι ξένοι.
Πηγαίνετε στην Αργάκα να φάτε από το γιώρκιν του Αβέρωφ να γυαλίσει το μάτι σας. Δηλαδή, αν αυτοί με μια μπανάνα θεωρούνται καλλιτέχνες, ο Αβέρωφ ο οποίος είναι ο ίδιος ζωγραφικός πίνακας, τι είναι; Έτσι μού 'ρχεται,  να τον αναπαραστήσω ενώ οδηγά το γνωστό τρακτέρ ή το κομπάι με ένα κολοκάσι στο ένα χέρι και «τρεις ελιές τζιαι μιαν τομάταν», στο άλλο.
Βεβαίως, αναγνωρίζω ότι δεν είμαι καλλιτέχνης της περιωπής του Κατελάν, ο οποίος, όπως πληροφορηθήκαμε από τις αναρτήσεις, είναι περισσότερο γνωστός για ένα άλλο έργο του: Μια τουαλέτα 18 καρατίων, πλήρως λειτουργική με τίτλο «Αμερική», την οποία είχε κάποτε προσφέρει ως δανεική στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Καλλιτέχνης του…

Και για όσους δεν είχατε τον χρόνο να διαβάσετε ολόκληρη την ιστορία, η αρπαγή της μπανάνας «προκάλεσε πολλή ένταση».
Φαίνεται ότι θεωρήθηκε πως αυτός που άρπαξε την μπανάνα μπήκε στην ΑΟΖ του άλλου καλλιτέχνη. Και τώρα που αναφερθήκαμε στην ΑΟΖ ελπίζω να παρακολουθήσατε την παράκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να χαμηλώσουν οι τόνοι και να μην ακολουθήσουμε την πορεία που η Τουρκία επιδιώκει, δηλαδή της πρόκλησης. Διότι, γνωρίζοντας κάποιους θερμόαιμους, σου λέει, «μήπως επιτεθούν τους Τούρκους και τους ρίξουν στην θάλασσα και ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί μη χειρότερα. Πάντως, που τη βρίσκει τέτοια αυτοσυγκράτηση, ένας Ερντογάν ξέρει.
ΒΑΣ ΒΑΣ
   
Αβέρωφ:Στους προϋπολογισμούς ήβραμεν τα με το ΔΗΚΟ τζιαι με την Αλληλεγγύη τζιαι ύστερα που την εμπειρίαν της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σκέφτουμαι να πω στον Νικόλαν τζιαι στην Θεοχάρους να κάμουμεν συμπλεγματοποίησην των κομμάτων μας. Να είμαι υπερκομματάρχης όπως τους υπερδημάρχους που εν να κάμουμεν τζιαι εν να τάξω στον Νικόλαν τζιαι στην Ελένην ότι εν να τους κάμω αντιδημάρχους, όπως τάσσουμεν τζιαι στους μουχτάρηες. Τζιαι εν να κάμουμεν όπως εκάμαμεν με τους Δήμους στην μεταρρύθμιση που τους επιάαμεν σχεδόν ούλλους χωρίς εκλογές. Εν να δώκουμεν τζιαι κανέναν Δήμον του Νικόλα για να του προσγελάσουμεν τζιαι έσιει ο Θεός. Της Ελένης τζιαι να της δώκουμεν Δήμον εν να τον αφήκει όπως άφηκεν την βουλευτικήν έδραν για την ευροβουλευτικήν.
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...