To Top
12:52 Τετάρτη
19 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού
  16 Δεκεμβρίου 2019, 10:15 πμ  
Να το διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού και να μην κάνουν μαζί του παιχνίδια. Δεν προσφέρεται η περίπτωση για τέτοια. Γι’ αυτό ας ψαχθούν αλλού.  Δημοσιεύματα αναφέρονται σε παρασκήνιο που οργιάζει γι’ αλλαγές στο όλο σύστημα του ΓεΣΥ. Σε βαθμό που εκφράζονται φόβοι ότι αυτές ίσως αλλάξουν και τα φώτα του… Δεδομένου ότι δεν βγαίνει καπνός απ’ εκεί που δεν υπάρχει φωτιά, μπορούμε ν’ ανησυχούμε για πιθανά μαγειρέματα… Που, ούτως ή άλλως, υποβόσκουν εδώ και καιρό. 
 
Είναι γεγονός ότι πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο στην πορεία χρήζει σημαντικών βελτιώσεων, προκειμένου να καταστεί πιο λειτουργικό για την εξυπηρέτηση του απλού πολίτη. Υπάρχουν σίγουρα εξόφθαλμα κενά. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι επιβάλλεται να τοποθετηθούν πρόσθετες ασφαλιστικές δικλίδες γι’ αποτροπή καταχρήσεων. Η βιωσιμότητά του σ’ όλες τις εκδοχές, είναι στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ.
 
Εκείνο, όμως, που στην περίπτωση προκαλεί τρόμο είναι οι αναφορές περί ανάμιξης κομμάτων, τα οποία φέρονται να έχουν κιόλας συμφωνήσει γι’ αλλαγές. Με βάση τις τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος, η ανάμιξη κομματικών μηχανισμών σε τόσο σοβαρά θέματα ανάγονται συνήθως στην προσφιλή μέθοδο του κόβε-ράβε για να βολεύονται πράγματα, καταστάσεις, μέχρι και πρόσωπα. Αν πράγματι αυτό συμβαίνει, τότε μπορεί στην πορεία ν’ ακούσουμε και τα κουφά περί αναγκαίων βελτιώσεων και διορθώσεων, που συνήθως αποτελούν το καμουφλάρισμα των όποιων υπόγειων μηχανορραφιών… Υπό άλλες συνθήκες, τα κόμματα σ’ ένα δημοκρατικό πολίτευμα θα μπορούσαν να λειτουργούν αξιόπιστα, ως βασικά κύτταρα της προόδου. Να ήταν ο στιβαρός θεματοφύλακας του δημοσίου συμφέροντος και ο οποιοσδήποτε παρεμβατικός τους ρόλος ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος. Και θα έπρεπε να είχαν πείσει γι’ αυτό, όχι με φρούδες διακηρύξεις και φτηνά λόγια, με τα οποία καθημερινά μάς φλομώνουν, αλλά με τα έργα και τις ημέρες τους.
 
Δυστυχώς -και είναι η μεγάλη ατυχία σ’ αυτό τον τόπο- η παρουσία τους, εκτός από μεμονωμένες εξαιρέσεις, συνδέθηκε πιο πολύ με την εκτροφή της διαφθοράς και της διαπλοκής και γενικότερα με την προαγωγή αλλότριων συμφερόντων. Τουλάχιστον στη συνείδηση του απλού πολίτη και όχι αναίτια, αυτό είναι περασμένο και μάλιστα με βούλα… Η καλύτερη, λοιπόν, υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι να μην αναμιχθούν σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι το ΓεΣΥ και ν’ αποτραβηχθούν. Αλίμονο και τρισαλίμονο αν αφεθούν οι οποιοιδήποτε να «πυροβολήσουν» το σύστημα, το οποίο είναι κατάκτηση του ίδιου του πολίτη και μάλιστα με αγώνες δεκαετιών. Κι όταν μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός της Υγείας σπεύδει με αγωνία να διαβεβαιώσει ότι «το ΓεΣΥ ήλθε για να μείνει και όχι για να καταρρεύσει», μπορούμε να ανησυχούμε για τα παρασκήνια που οργιάζουν. Θα πρέπει στην περίπτωση να έχουν γνώση οι φύλακες. Διαφορετικά ζήτω που, γι’ άλλη μια φορά, θα καούμε…   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...