To Top
03:14 Παρασκευή
21 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Έρχεται το τέλος του κόσμου
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Έρχεται το τέλος του κόσμου
  29 Δεκεμβρίου 2019, 10:15 πμ  
Αγαπητοί εν «Φιλελεθέρω» αδελφοί και αδελφές, πλησιάζει η συντέλεια του αιώνος γι’ αυτό σας παροτρύνω να μετανοείτε και να προσεύχεστε. Το ό,τι επέρχεται το τέλος μαρτυρείται από τα εξής ορατά άμα και ψηλαφητά σημεία, όπως τα προέβλεψαν άγιοι άνθρωποι: Το μαρτυρούν οι πόλεμοι, οι σεισμοί, οι λιμοί, οι καταποντισμοί καθώς και το πλέον εύγλωττο μήνυμα που έστειλε ο Θεός στους ανθρώπους: Η Ομόνοια ανεδείχθη πρωταθλήτρια χειμώνα αφότου ηγήθηκε του σωματείου ένας όχι άσχετος με την Εκκλησία (Παπα-σταύρος) και όταν ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ (νυν και αεί) είναι ο φέρων το όνομα του απαγχονισθέντος υπό των Τούρκων αρχιεπισκόπου Κυπριανού (Άντρος Κυπριανού) και όταν οι εμπλεκόμενοι στο ποδόσφαιρο βλέποντας την Ομόνοια εν δράσει αναφωνούν «μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου». Δεν χωράει λοιπόν η παραμικρή αμφιβολία, ότι ήγγικεν η ώρα, εσήμανεν η δωδεκάτη και η Δευτέρα παρουσία (του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία) είναι γεγονός.

Και αν κατόπιν τούτων υπάρχουν αναγνώστες της αγίας αυτής στήλης που αμφιβάλλουν για το επερχόμενο τέλος, τους παροτρύνω να αναγνώσουν το ακόλουθο: 

«Μελλήσετε δε ακούειν πολέμους και ακοάς πολέμων, οράτε μη θροείσθε, δει γάρ πάντα γενέσθαι, αλλ’ ούπω εστί το τέλος. εγερθήσεται γαρ έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και έσονται λιμοί και λοιμοί καί σεισμοί κατά τόπους, πάντα δε ταῦτα αρχή ωδίνων». (Ματθ. κδ’, 6-8).
Πριν δηλαδή έλθει η Δευτέρα Παρουσία θα πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθούν όλα αυτά τα οποία ζούμε κάθε μέρα από τον καναπέ μας.
 Αλλά το ότι πλησιάζει το τέλος του κόσμου ή έστω του χρόνου, το μαρτυρεί ο 13ος μισθός, το μαρτυρούν και γεγονότα που επεσυνέβησαν στο κέντρο του κόσμου, δηλαδή την Κύπρο, η οποία (ως άλλη Βηθλεέμ) δεν είναι η ελαχίστη.

Ας θυμηθούμε μαζί μερικά περιστατικά της τρέχουσας χρονιάς που φανερώνουν ότι πάμε κατά διαόλου. 
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατηγορεί δικαστές του Ανωτάτου ότι εν πολλοίς ελέγχονται από ένα δικηγορικό γραφείο, ενώ κατηγορεί και τον πρόεδρο του Ανωτάτου για διαπλοκή σχετικά με υποθέσεις στενών συγγενικών του προσώπων.
 
Η χρονιά σημαδεύεται επίσης από την πορεία του Αβέρωφ Νεοφύτου από τα φώτα Γαβριηλίδη μέχρι τα γραφεία του ΔΗΣΥ και είναι αντίστοιχη του μαραθωνίου του Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε 42,195 χιλιόμετρα για να πει «νεκινήκαμεν». Η θυσία Αβέρωφ ήταν μεγαλύτερη, διότι περπατούσε χωρίς τον οδηγό του.
 
Παράλληλα, ο υπουργός της Βερκουλέσκου, Χάρης Γεωργιάδης, εξαγγέλλει την παραίτησή του τον Μάρτιο και μας αδειάζει τη γωνιά τον Δεκέμβριο. 
-Η Εκκλησία παίρνει μίζα €300.000 από τον πλέον καταζητούμενο επιχειρηματία ανά την υφήλιο για να του εκδώσει διαβατήριο. 
-Ο Αρχιεπίσκοπος αντιδρά και εκστομίζει την ιστορική φράση «απόν του αρέσκει ας τζοιμηθεί χώρκα του». Η Ελένη Θεοχάρους δεν αυτοπυρπολείται για χιλιοστή φορά.
 
-Η φράση «Θέλεις ποτούτον» και «τώρα να έρτει ο άντρα μου να σε…» «Έλα σπίτι μου να πλύνεις τα παράθυρα και να σφουγγαρίσεις», «Κατσέλλαν έπινες γάλαν», επίσης κάνουν τον γύρο του κόσμου.
 
-Ο επί θυγατρί γαμβρός μας γυρίζει φιλμάκι αποδεικνύοντας πως απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του. 
-Ο Μητροπολίτης Μόρφου αναπτύσσει την θεωρία των θεωριών πως όταν μια γυναίκα το κάνει από την πίσω πόρτα και της αρέσει, τότε το παιδί θα βγει ομοφυλόφιλο.
Αμήν λέγω υμίν, αν αυτός ο τόπος έχει σωτηρία, έχω κι εγώ.
Υ.Σ: Παραιτήθηκε ο Ιωνάς από… ευθιξία! 
Καλόν νέον έτος.
ΒΑΣ ΒΑΣ
     
Αρχιεπίσκοπος:Ναι, είμαι υπέρ νέου αμυντικού δόγματος Κύπρου-Ελλάδας. Σιέριν πούγκα σας. Βάλλετε παραπάνω μες το παγκάριν να συνάξουμεν ππαράες. Η Εκκλησία εν κραεί ριάλια. Εν θωρείτε ότι τους μισθούς των παπάων πιερώνετε τους εσείς; Εγώ το πολλύν πολλύν να δώκω την μισή μίζαν που έπιασα που τον Τζο Λο. Εν τζιαι πολλά σας.
     
Δοξάζω τον Νίκαρον και τον Δίπλαρον
Η Κύπρος δεν θα μπορούσε να ήταν απούσα από τις τρομακτικές κατακλυσμιαίες αλλαγές που επέρχονται και η νήσος αυτή των αγίων (Αγίου Αρχεπισκόπου, αγίου Νίκαρου, Αγίου Χάρη Γεωργιάδη, παναγίου Αβέρωφ Νεοφύτου [του Πική υιός και ο του Πική πατήρ], Αγίου Μόρφου, Αγίου ΒΑΣ ΒΑΣ) μνημονεύεται από πολλούς προφήτες και ενίοτε από τσαρλατάνους, όταν γίνονται αναφορές για το τέλος του κόσμου.
Όμως, για να είμαστε δίκαιοι, αυτός για τον οποίο βοούν οι προφητείες είναι κάποιος (όνομα και μη χωριό) ο οποίος, κατά τας γραφάς, είναι δύο σε ένα (όπως τις προσφορές των απορρυπαντικών) ή διπλός ή διπλοπρόσωπος ή διπλωμάτης ή (τέλος πάντων) δίπλαρος. Το μόνο που δεν ταιριάζει είναι η προφητεία ότι έχει ιδιότητες εκτοξευτήρα, εκτός και αν οι προφήτες εννοούσαν τις βαρέλες ή τις λουβάνες ή και τις ατάκες που, συχνά-πυκνά, εκτοξεύει από τηλεοράσεως και οι οποίες είναι αντίστοιχες και ισάξιες αυτών του μακαριοτάτου. 
Με την δράση του δε, ετερμάτισε αν όχι τα όργια μεταξύ των ανθρώπων, τουλάχιστον τα όργια μεταξύ των αγρινών τα οποία μόνο με τα όργια εν Σοδόμοις και εν Γομόροις θα ημπορούσαν να παρεμβληθούν. Οι δε ατάκες του θα σταλούν στο σύμπαν ώστε αν υπάρχουν εξωγήινοι να διαπιστώσουν, ύστερα από έτη φωτός, το ψηλό επίπεδο στο οποίο έφτασε η Κύπρος επί Νίκου Αναστασιάδη. Εκεί που θα μείνουν στήλη άλατος οι εξωγήινοι του μέλλοντος (από τους Κύπριους δεν εκτιμήθηκαν δεόντως) θα είναι όταν διαβάσουν την ατάκα: «Είχαμε ένα νεκρό πτώμα. Ή θα το κρατούσαμε στον αναπνευστήρα ή θα μας πέθαινε». Αξιοσημείωτη ήταν και η ατάκα του όταν εκλήθη να απαντήσει κατά πόσον υπάρχει έγγραφο από το Κραν Μοντανά, και απήντησε: «Υπάρχει ένα αν θέλετε έγγραφο προφορικό…». Όταν δε ασκείτο κριτική για την αποφυλάκιση παιδεραστή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ήρωας αυτός του σύμπαντος κόσμου, σχολίασε:
«Μπράβο στην Προεδρία της Δημοκρατίας γιατί εξ αφορμής αυτού του προβλήματος και του λάθους που έγινε, επιτέλους θα ρυθμίσουμε και αυτό το ζήτημα».
Βεβαίως όλα αυτά στοχεύουν να πλήξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θυμίζοντας τη λαϊκή ρήση, «απ' ον μπορεί να δέρει τον γάρον δέρνει το σάμαν».
Όμως, ο Πρόεδρος έχει ευαισθησίες και αδίκως κατηγορείται για αναφορές του Ευθύμιου Δίπλαρου και για του λόγου το αληθές παραπέμπω απλώς στην ευαισθησία που επέδειξε όταν διαπιστώθηκαν οι δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών από τον Ορέστη. Τότε, ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και μάλιστα δήλωσε:
 
«Έχω εκφράσει τη λύπη μου, έχω εκφράσει τη συγγνώμη μου, εμείς τολμήσαμε και ζητήσαμε συγγνώμη, ανεξάρτητα αν τα θύματα ήταν αλλοδαπές».
Δεν το αποκλείω δε, οι εξωγήινοι να κηρύξουν Θεό τον Νίκο Αναστασιάδη και πνευματικό γιο του τον Ευθύμιο Δίπλαρο και να τους δοξάζουν εις τους αιώνες των αιώνων.
ΒΑΣ ΒΑΣ
 
Αναστασιάδης:Είμαι ήσυχος με την συνείδησην των πολιτών που κυβερνώ. Αντέξαν μας τζιαι φέτος. Μα απορώ μαζίν τους. Εν έχουν τσίππαν πάνω τους; Εψηφίσαν μας την πρώτην πενταετίαν, εψηφίσαν μας τζιαι την δεύτερην φοράν; Μα πόσον μαζοχισμόν σιόρ; Απορώ. Εν τέλεια ματσουκωμένοι; Μα τον Θεόν αν εγίνουνταν τωρά εκλογές τζιαι ήμουν υποψήφιος εν με εψήφιζα ούτε εγώ. Άτε να με ψηφίσει η πρώτη κυρία τζιαι ο Τάσος Τρύφωνος που κάθε τρεις τζιαι λλίον πιάννει της συνέντευξην. Ώς τζιαμέ! Αν έζιεν ο μακαρίτης ο Λίο, ήτουν ζήτημαν αν θα με εψήφιζεν. Ώς τζιαι ο πρόεδρος των ζώων άρκεψεν τζιαι λάσσει επειδή εν τον εκάμαμεν σύμβουλόν μας. Μα πού εξανακούστηκεν σύμβουλος για τα ζώα;
 
 
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...