To Top
21:17 Δευτέρα
6 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Ανεκδιήγητε Συλλούρη, γιατί φοβάσαι έλεγχο από τον Οδυσσέα;
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Ανεκδιήγητε Συλλούρη, γιατί φοβάσαι έλεγχο από τον Οδυσσέα;
  19 Φεβρουαρίου 2020, 10:57 πμ  
Αυτό και αν είναι εξοργιστικό. Αυτό και αν σου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι. Αυτό και αν εκφεύγει πλέον κάθε ορίου ανοχής. Ο Δημήτρης Συλλούρης αρνείται ελέγχου των οικονομικών της Βουλής από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Λες και βρίσκεται σε αμπελοχώραφό του, σηκώνει μπαϊράκι και κλείνει την πόρτα στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Θέλει, λέει, να ελέγχουν μόνοι τους τα οικονομικά της Βουλής. Θέλει να επαναλάβει, δηλαδή, την τραγικότητα του καταγέλαστου πόθεν έσχες. Όπου ελέγχουν (ούτε και αυτό δεν το κάνουν) μόνοι τους στη Βουλή τις δηλώσεις τις οποίες υποβάλλουν.
 
Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου. Έβαλε τον γενικό διευθυντή της Βουλής και έστειλε επιστολή στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όπου του γράφει ότι η Βουλή έχει ψηφίσει νόμο για την οικονομική αυτοτέλειά της. Του γράφει ακόμη ότι γι’ αυτό, «θα θεσπίσει νομοθεσία για την εγκαθίδρυση αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού της». Πρώτον, ο νόμος για οικονομική αυτοτέλεια της Βουλής δεν συνοδεύεται και από πρόνοια ότι δεν θα ελέγχεται η οικονομική διαχείρισή της. Δεύτερον, ο Συλλούρης, προφανώς, έχει πάρει διαζύγιο από τη λογική. ΘΑ θεσπίσει, λέει, νόμο για τον έλεγχο της Βουλής και γι’ αυτό αρνείται τον έλεγχο του Γενικού Ελεγκτή. Ακόμη και αν απευθυνόσουν σε αμαθή παιδάρια, θλιβερέ Πρόεδρε της Βουλής, θα μπορούσαν να αντιληφθούν ότι μέχρι να θεσπίσεις τέτοια νομοθεσία δεν έχεις το παραμικρό δικαίωμα να αρνείσαι τον έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
 
Με απλά λόγια, ο Συλλούρης θέλει μέχρι (και αν) η Βουλή θεσπίσει άλλο από την Ελεγκτική Υπηρεσία μηχανισμό ελέγχου, να κόβει και να ράβει κατά το δοκούν και ανεξέλεγκτα. Να κάνει, δηλαδή, ό,τι κόψει ο νους του. Μάθε, λοιπόν, άνθρωπέ μου (που συνωμότησαν όλες οι συγκυρίες του κόσμου για να βρεθείς σε τέτοιο σπουδαίο αξίωμα) ότι δεν είσαι τίποτα άλλο παρά ένας υπάλληλος του λαού. Από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών πληρώνεσαι. Όχι, βεβαίως, για να σχεδιάζεις ανάκτορα των 120 εκατ. Ούτε και για να ταξιδεύεις ανά τον κόσμο με έξτρα επιδόματα 204 ευρώ ημερησίως (τόσα δεν κρατάνε κάποιοι άνθρωποι ούτε για το φαγητό τους για ολόκληρο μήνα). Σε πληρώνουν για να εξυπηρετείς το συμφέρον των πολιτών. Στα πλαίσια αυτά έχουν κάθε δικαίωμα να σε ελέγχουν πώς αξιοποιείς τα χρήματα, που με τόσο κόπο καταβάλλουν ως φορολογία.
 
Το τραγικότερο για σένα, ανεκδιήγητε Συλλούρη, είναι ότι χθες βγήκε ο Περδίκης και σε έστησε στον τοίχο. Ουδεμία ενημέρωση έχουν οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων για πρόθεση θέσπισης νομοθεσίας περί νέου μηχανισμού ελέγχου των οικονομικών της Βουλής. Ουδεμία ενημέρωση έχουν περί απόφασης αποκλεισμού του Γενικού Ελεγκτή από τον έλεγχο των οικονομικών της Βουλής. Ξεκάθαρα σε εκθέτει καταθέτοντας την μαρτυρία του πως όταν ψηφίσατε την οικονομική αυτοτέλεια της Βουλής ήταν υπό την προϋπόθεση ότι ο έλεγχος θα γίνεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία.
 
Άκου, λοιπόν, ανεκδιήγητε Συλλούρη, αυτή η μέθοδος να εφευρίσκετε τρόπο αποκλεισμού του Γενικού Ελεγκτή, ένα και μόνο μήνυμα στέλνει στους πολίτες. Ότι φοβάστε. Ότι, ενδεχομένως, κάτι έχετε να κρύψετε. Απλούστατα, διότι όποιος δεν φοβάται και δεν έχει κάτι να κρύψει, δεν φοβάται και δεν αποφεύγει τον όποιο έλεγχο από τον οποιοδήποτε. Ακόμη και από τον μπαμπούλα Οδυσσέα.
 
Άκου, λοιπόν, ανεκδιήγητε Συλλούρη, εσύ υποψιαζόμαστε ότι έχεις να κρύψεις. Διότι πού ξανακούστηκε να έχεις 16 συμβούλους, που μας στοιχίζουν συνολικά 296.931 ευρώ το χρόνο; Ποιος είσαι άνθρωπέ μου; Ο Τραμπ ή ο Πούτιν; Πού ξανακούστηκε να προωθείς παλάτια 120 εκατ. για να γραφτεί το όνομά σου εκεί; Μάθε, λοιπόν, ότι δεν σε αντέχει άλλο η κοινωνία. Ούτε εσένα ούτε τα τερτίπιά σου. Αν μας άδειαζες τη γωνιά θα ήταν ευχής έργον…
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...