To Top
10:22 Δευτέρα
30 Μαρτίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Απόπειρα φόνου: Έρευνες σε ξενοδοχεία - 8ημερη κράτηση
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Απόπειρα φόνου: Έρευνες σε ξενοδοχεία - 8ημερη κράτηση
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουαρίου 2020, 3:40 μμ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε σήμερα για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης 38χρονου από την Πάφο, ο οποίος είναι ύποπτος σχετικά με υπόθεση απόπειρας φόνου, συνωμοσίας για φόνο, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλικών.
 

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 16 Φεβρουαρίου 2020 και αφορούν την υπόθεση απόπειρας φόνου επιχειρηματία σε καφετέρια της Αγίας Νάπας.
 
Ο εξεταστής της υπόθεσης Υπαστυνόμος Πανίκος Δρουσιώτης που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ζήτησε από το Δικαστήριο ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 38χρονου για άλλες οκτώ ημέρες και η Κάτια Πιερούδη, συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου δεν έφερε καμία ένσταση στην κράτηση του. 


Από την προηγούμενη δικάσιμο η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στις κεντρικές φυλακές και ανακρίθηκαν κατάδικοι σχετικά με την υπόθεση. 
 
Επίσης σε ανοικτό χώρο στην Αγία Νάπα εντοπίστηκε ένα έμφορτο περίστροφο, ενώ διενεργήθηκαν έρευνες σε οκτώ ξενοδοχεία, στην Λάρνακα και Αγία Νάπα.
 
Η Αστυνομία παρέλαβε από την πρώτη στιγμή διάπραξης του εγκλήματος κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από 30 καταστήματα και άλλα υποστατικά της περιοχής τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Ακόμα παραλήφθηκαν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης άλλων 20 καταστημάτων και υποστατικών τα οποία εξετάζονται από την Αστυνομία ενώ θα αποσταλούν για τις απαραίτητες εξετάσεις.
 
Σημειώνεται ότι ο 38χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης με μέλη του ΕΑΟ να φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήρη εξάρτηση.
 
Η διαδικασία ανανέωσης προσωποκράτησης του υπόπτου πραγματοποιήθηκε και σήμερα όπως και στην προηγούμενη δικάσιμο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, αντί της Αμμοχώστου, για λόγους ασφαλείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόπειρα φόνου: Υπό κράτηση ο 38χρονος - «Δεν έχω ανάμειξη»

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου 2020, άγνωστο πρόσωπο που φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπο του, πέρασε πεζό έξω από καφεστιατόριο που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κρυού Νερού στην Αγία Νάπα και άρχισε να πυροβολεί με ριπή εναντίον των θαμώνων που βρίσκονταν σ’ αυτό. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή τρέχοντας προς το Μουσείο Θάλασσα.
 
Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.  Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Από έρευνες της Αστυνομίας στη σκηνή εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν συνολικά 25 κάλυκες φυσιγγίων διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών ενώ σε έρευνα στην γύρω περιοχή εντοπίστηκε ένα στρατιωτικό αυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου Μ58 που βρισκόταν στο τέρμα κλιμακοστασίου που οδηγεί στον υπόγειο χώρο του Μουσείου Θάλασσα, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο της ρίψης των πυροβολισμών.
 
Οι κινήσεις του δράστη κατά την προσέγγιση του στόχου και κατά τη διαφυγή του καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του καφεστιατορίου και της γύρω περιοχής.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, μισή περίπου ώρα πριν να εμφανιστεί ο άνδρας που πυροβόλησε, άγνωστος άντρας πέρασε πεζός έξω από την καφετέρια, μιλούσε στο τηλέφωνο και κοίταζε προς το μέρος των θαμώνων. Ο άνδρας είχε καλυμμένο το κεφάλι του με φούτερ και φορούσε μαύρη φόρμα με τρεις άσπρες γραμμές κατά μήκος των μανικιών.
 
Στην καφετέρια βρισκόταν συγκεκριμένος επιχειρηματίας ο οποίος καθόταν σε μπροστινό τραπεζάκι κοντά στην είσοδο, ο οποίος αποχώρησε λίγη ώρα πριν την ρίψη των πυροβολισμών. 
 
Εξάλλου σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, μισή ώρα περίπου μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Φεβρουαρίου, άγνωστος άνδρας που φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπο του πλησίασε πεζός  από το χώρο στάθμευσης του Μουσείου Θάλασσα, το χώρο στάθμευσης του καφεστιατορίου.
 
Ωστόσο έγινε αντιληπτός από δύο άτομα και αμέσως εγκατέλειψε το χώρο κατευθυνόμενος προς το Μουσείο Θάλασσα. Κατά την αποχώρηση του όμως φάνηκε ότι αυτός κρατούσε στο δεξί του χέρι αντικείμενο που ομοίαζε με αυτόματο πυροβόλο όπλο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα στοιχεία που «καίνε» τον Μαμαλικόπουλο - 8ήμερη κράτηση
 
Σημειώνεται ότι το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου στο καφεστιατόριο βρισκόταν επίσης ο ίδιος επιχειρηματίας. 
Το αυτόματο πυροβόλο όπλο που εντοπίστηκε στο χώρο του Μουσείου Θάλασσα συνδέθηκε βαλλιστικά με τους κάλυκες που βρέθηκαν στη σκηνή των πυροβολισμών ενώ το ίδιο όπλο συνδέθηκε με επιστημονική μαρτυρία με τον ύποπτο.
 
Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος στις 14 και στις 15 Φεβρουαρίου διανυκτέρευσε σε διαφορετικά ξενοδοχεία στην Αγία Νάπα για ένα βράδυ, ενώ αναχώρησε το πρωί της 16ης του μήνα.
 
Από έλεγχο που έγινε στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του δεύτερου ξενοδοχείου φαίνεται ότι ο ύποπτος αναχωρεί από αυτό στις 23.43 της 15ης Φεβρουαρίου και επιστρέφει πίσω στις 02.12 της 16ης του μήνα. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι ο ύποπτος είχε επισκεφθεί την Αγία Νάπα και στις 12 Φεβρουαρίου.
 
Ο ύποπτος συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου αφού συνδέθηκε με γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την απόπειρα του φόνου, ενώ από το σπίτι του στην Πάφο, όπου εντοπίστηκε και παραλήφθηκε από την Αστυνομία μία μαύρη φόρμα με τρεις άσπρες ρίγες κατά μήκος των μανικιών και στάλθηκε για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση στις 21 Φεβρουαρίου 37χρονος ισοβίτης στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Πηγή: philenews / KYΠΕ
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...