To Top
10:09 Δευτέρα
24 Φεβρουαρίου 2020
philenews insider
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Capital.gr
ΜΑΖΙ ΜΕ
Forbes
insider banner
Επόμενο
Προηγούμενο
Remedica: Κορυφαία φαρμακευτική βιομηχανία
ΑΡΧΙΚΗINSIDERBRAND VOICE • Remedica: Κορυφαία φαρμακευτική βιομηχανία
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου 2019, 11:39 πμ
Η Remedica είναι μια κορυφαία φαρμακευτική βιομηχανία με έδρα την Κύπρο και με εξαγωγικές δραστηριότητες σε περισσότερες από 100 χώρες. Ιδρύθηκε το 1960 από τον κ. Τάκη Παττίχη και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας, ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση.
 
Το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται από περισσότερα από 300 φαρμακευτικά προϊόντα για ανθρώπινη χρήση που ανήκουν σε διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως φάρμακα για τον καρκίνο, αντινεοπλασματικοί και ανοσοτροποποιητικοί παράγοντες, ορμονικά σκευάσματα για συστημική χρήση, φάρμακα παθήσεων κυκλοφορικού συστήματος και άλλα.

Επί του παρόντος, οι εγκαταστάσεις της Remedica στη Λεμεσό περιλαμβάνουν 12 κτήρια συνολικής έκτασης πέραν των 45.000 τμ. Από αυτά, πέντε είναι εγκαταστάσεις παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας που αποτελούνται από το κεντρικό εργοστάσιο που προορίζεται για γενικής χρήσης προϊόντα και τέσσερις επιπλέον εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή παράγωγων πενικιλίνης, κεφαλοσπορίνων, συγκεκριμένων ορμονών και αντικαρκινικών προϊόντων.
 
Η Remedica λειτουργεί σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διεθνή κανονιστικά πρότυπα που διέπουν τους κανόνες Καλής Παρασκευαστικής Πρακτικής (cGMP). Έχει ελεγχθεί και έχει εγκριθεί από τις αρχές αρκετών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Κύπρου, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, της Δανίας, της Ρωσίας, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Ιαπωνίας και πολλών άλλων.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η Remedica αφιερώνει μεγάλο μέρος των πόρων της στην έρευνα και την ανάπτυξη (Ε & Α). Η Ε & Α είναι βασικός πυλώνας της στρατηγικής της Remedica και η προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα αυτό επέτρεψε στην εταιρεία να αναπτύξει νέα προϊόντα που προορίζονται για διάφορες αγορές παγκοσμίως. Η στρατηγική της Remedica στηρίζεται στην καινοτομία και την εφευρετικότητα του τμήματος Ε & Α, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των διαφόρων αγορών. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και στην προώθηση πρωτοποριακών ιδεών, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στο τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας.

Τα τελευταία χρόνια, η Remedica διαθέτει περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις επενδυτικές της δραστηριότητες. Η στρατηγική αυτή οδήγησε σε μια σταδιακή αλλά σταθερή αύξηση των καινοτομιών σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει αρκετά από τα προϊόντα της σε άλλες εταιρείες ανά το παγκόσμιο μέσω της χορήγησης ειδικών αδειών, στρατηγική που επέτρεψε στη Remedica να διεισδύσει σε νέες αγορές και να διευρύνει την πελατειακή της βάση.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Η ποιότητα των προϊόντων της Remedica ελέγχεται από το Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας που διενεργεί τους απαραίτητους ελέγχους σε όλα τα στάδια παραγωγής ενός φαρμάκου. Το Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας χρησιμοποιεί εξειδικευμένο εργαστηριακό εξοπλισμό παρακολούθησης των διαδικασιών παραγωγής φαρμάκων και διενεργεί ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από το στάδιο  ταυτοποίησης των εισερχόμενων πρώτων υλών και των υλικών συσκευασίας μέχρι και την παράδοση των τελικών προϊόντων.

Το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας διασφαλίζει ότι τηρούνται οι αρχές που διέπουν τους κανόνες Καλής Παρασκευαστικής Πρακτικής (cGMP), διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται με βάση τις Τυποποιημένες Διαδικασίες Λειτουργίας (SOP) της εταιρείας, διασφαλίζει ότι εφαρμόζεται ένα σύστημα για την έγκριση προμηθευτών πρώτων υλών και επιβεβαιώνει ότι οι διαδικασίες που ακολουθεί η εταιρεία, καθώς και οι χώροι της και ο εξοπλισμός της πληρούν όλες τις προδιαγραφές που βασίζονται στους cGMP και έχουν λάβει τις κατάλληλες εγκρίσεις. Επιπλέον, το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας διεξάγει τον τελικό έλεγχο κάθε παρτίδας προτού δώσει έγκριση για κυκλοφορία των προϊόντων στις διάφορες αγορές.

Η Remedica αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της να παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας με βάση τα διεθνή πρότυπα, θέτοντας σε εφαρμογή το σύστημα ποιότητας που εξασφαλίζουν τα Τμήματα Ελέγχου Ποιότητας και Διασφάλισης Ποιότητας και τις πρακτικές που πληρούν όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Η συμβολή της Remedica στην οικονομία της Κύπρου είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντική γι’ αυτό και το κοινωνικό της αποτύπωμα ενσωματώθηκε από νωρίς στο DNA της. Η εταιρεία μέσα από διάφορες πολιτικές και διαδικασίες στοχεύει στη διασφάλιση  της ποιότητας ζωής μέσα από την υγεία και προάγει τη διαρκή, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη καθώς και την πλήρη και παραγωγική απασχόληση. Σήμερα η κοινωνική ευθύνη και προσφορά της εταιρείας είναι συνυφασμένη με την αποστολή της και εκτείνεται στους τομείς της υγείας, του περιβάλλοντος, του ανθρώπινου δυναμικού της αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας. Επιπλέον, η εταιρεία είναι συνιδρυτής του μη κυβερνητικού, μη-κερδοσκοπικού Οργανισμού CSR Cyprus (Κυπριακό Δίκτυο για την εταιρική Κοινωνική Ευθύνη).
 
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Ως αποτέλεσμα της επαγγελματικής της αριστείας και της συμβολής της στην κοινωνία, η Remedica έχει λάβει πληθώρα βραβείων και διακρίσεων που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τη φιλανθρωπία της και στο πλαίσιο της ανάπτυξης, παραγωγής και εμπορίας, ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση. Ανάμεσα σε αυτά, περιλαμβάνονται 8 Βραβεία Εξαγωγών, βραβείο Ποιότητας, βραβείο Καλύτερης Βιομηχανίας, βραβείο Υγιής χώρος εργασίας, Βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος», «Ενεργού Πολίτη,» βραβείο (Ruban d’Honneur) ως μια από τις 10 καλύτερες εξαγωγικές εταιρείες της Ευρώπης (European Business Awards), βραβείο του “Εθνικού νικητή” ως μια από τις καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης για τις χρονιές 2017/18 και 2018/2019 και δύο βραβεία σε θέματα ανθρωπίνου δυναμικού Cyprus HR Award.
 

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...